Bogstav Z A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z Æ Ø Å      Menusiden


 

DANSK-SVENSK ORDBOG FOR VARER OG TJENESTER

 

- Dansk-svensk ordbog for varer og tjenester er formodentligt den første ordbog inden for dette område mellem dansk og svensk og henvender sig til alle, der arbejder med svensk-dansk og dansk-svensk oversættelse. Ordbogen dækker en lang række samfundsaktiviteter og forbrugerområder i det moderne samfund, samt konkrete serviceydelser rettet mod borgere, erhvervsliv og den offentlige sektor. Der er hentet materiale fra en lang række åbne kilder, herunder f.eks. varekataloger, salgsmaterialer og reservedelsfortegnelser, og opslagsordene er så vidt muligt bragt i overensstemmelse med betegnelser brugt hos en række virksomheder med salg både i Danmark og Sverige. Med 30.000 opslagsord er ordbogen særdeles omfattende og dækker rigtigt mange fagområder.

- Ordbogen er også udviklet med særligt henblik på at undgå misforståelser med hensyn til de drilagtige singularis/pluralis-former i dansk og svensk. 

- Vær opmærksom på, at ordbogen er et igangværende arbejde og endnu ikke helt afsluttet og færdigredigeret. Vi tager gerne mod rettelser.

 

Ordbogen er udarbejdet af Öresunds Översättningsbyrå – Statsautoriserede translatører til og fra SVENSK   Hele Øresunds Oversættelsesbureau

     


Copyright © 2010, Öresunds Översättningsbyrå  (Bemærk! Materialet er gratis at benytte via nettet, men det er ikke tilladt at kopiere det til computeren eller at printe det ud)

 

Zanzibar [terningespil]

Zanzibars (tärningsspel)

Zefyr [tekstilstof]

Sefir (tyg/väv)

Zink

Zink

Zink (Zn)

Zink (Zn)

Zinkmalm

Zinkmalm

Zinkoxid

Zinkoxid

Zinkoxid og zinkperoxid, titanperoxid, farvestoffer og pigmenter

Zinkoxid och peroxid, titanoxid, färgämnen och pigment

Zinkperoxid

Zinkperoxid

Zinkspray [teknik]

Zinkspray

Zirconium (Zr)

Zirconium (Zr)

Zirconiummalm

Zirkoniummalm

Zirkonium

Zirkonium

Zoomlinser [fotografiske]

Zoom-objektiv [fotografi]

Z-profil  [teknik]

Z-profil

Copyright © 2010, Öresunds Översättningsbyrå, webmaster Poul Hansen